Rett Resource – Croatian

UVOD

Svrha ovog priručnika Rett Resource je pružiti sveobuhvatne informacije o nizu problema koji se pojavljuju kod mnogobrojnih kompleksnih karakteristika Rett sindroma, te dati korisne upute za svakodnevnu primjenu.
Bit će to neprocjenjiv izvor, kao i značajan vodič za obitelji, terapeute i ostale koji su uključeni u rad i podršku osobama s Rett sindromom.
Izbor autora je napravljen od strane Rett Centres i European Rett Associations, na temelju njihove stručnosti i iskustva sa Rett sindromom te njihovog specijaliziranog područja rada.
Posebno smo zahvalni svim autorima koji su pridonijeli u stvaranju ovog priručnika, nesebično darujući svoje dragocijeno vrijeme i znanje.
Posebnu zahvalnost upućujemo našim članovima odbora (Yvonne Milne, Danijela Szili, Wilfried Asthalter, Stella Peckary i Caroline Lietaer) za njihov značajan doprinos ovom projektu. Zahvaljujemo Tim Addison, Engleska, za lekturu teksta, Tim Lang, Francuska, za dizajn i Andreas Meissner za izradu bannera.
Također, zahvaljujemo Danijeli Szili, Marini Fistonic, Antoniji Pijaca i Kristini Marjanović za prevođenje i korekturu teksta.
I sami roditelji, mi u Rett Syndrome Europe, znamo koliko će Vama i svima koji su uključeni u brigu o vašoj kćeri ili sinu sa Rett sindromom biti neprocjenjive sve informacije sadržane u priručniku Rett Resource. Pozivamo Vas da besplatno isprintate članke ovog priručnika te ih slobodno podijelite svima onima kojima je potrebna pomoć i podrška.

VAŽNA NAPOMENA
Nije dozvoljeno, ni u kojem slučaju, objavljivanje članaka na drugim web stranicama. Prijevodi MORAJU biti izvršen od strane ovlaštenih i stručnih prevoditelja. Za sve moguće nedoumice ili pitanja, molimo kontaktirajte info@rettsyndrome.eu za savjet.

TABLE OF CONTENTS

Upravljanje slinjenjem, Helen Cockerill, UK
Epilepsija kod Rettovog sindroma, Nadia Bahi Buisson, Marie Hully, Elisabeth Celestin, FR
Upravljanje gastrointestinalnim poremećajima kod Rettovog sindroma, Jenny Downs & Helen Leonard, AU
Radna terapija za ruke, Asa-Sara Sernheim, SE
Hipoterapija, Lena Svedberg, SE
Hidroterapija, Stella Peckary, AT
Glazbena terapija, Märith Bergström-Isacsson, SE
Prehrana i hidratacija, Irène Benigni, FR
Skrb o zdravlju kostiju kod Rettovog sindroma, Jenny Downs & Helen Leonard, AU
Fizikalna terapija za Rettov sindrom , Meir Lotan, IL
Pubertet kod Rettovog sindroma ,dr Hilary Cass UK
Liječenje skolioze kod Rettovog sindroma, Jenny Downs & Helen Leonard, AU
Problemi sa spavanjem, Lietaer Caroline & Robert James Goddard, NL
Epizode vrištanja, Hilary Cass, UK

Scroll to top